woensdag 1 mei 2013

Met opgeheven hoofd een stapje terug?

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Op de vraag of de wedstrijd tegen Grosseto hem boos had gemaakt antwoordde sportief directeur Giancarlo Romairone: "Natuurlijk, dat moge duidelijk zijn (...) Jammer dat we onvoldoende intensiteit en continuïteit konden opbrengen, dat is spijtig. Weet je, het belangrijkste als je verliest is dat je nu deze laatste wedstrijden nog plezier hebt." Het plezier in de wedstrijd tegen Grosseto moesten de Pro Vercelli-fans vooral halen uit de door Grosseto gemiste penalty in de 91ste minuut na een overtreding van Abbate op Coulibaly. Zo werd met de hakken over de sloot een 0-0 gelijkspel gerealiseerd tegen de nummer laatst op de ranglijst. Voor de rest was de wedstrijd een aaneenschakeling van fouten en angstig voetbal geweest. Bovendien miste De Silvestro voor open doel en schoot Cristiano namens De Withemden nog op de paal. Kenmerkend voor dit seizoen, waarin Pro Vercelli vooral van haarzelf verloor. Als de ploeg dit seizoen slechts de helft van de gemiste kansen had weten te verzilveren... Als de ploeg dit seizoen een trefzekere spits had gehad... Als niet als... Met het gelijkspel is de kans gelukkig groot dat de rode lantaarn dit seizoen definitief naar Grosseto zal gaan. Met nog negen punten te verdelen, heeft Pro acht punten voorsprong op de Toscaanse ploeg. Acht punten scheiden De Witten ook van een plek in de play-out. Dat betekent dus dat Pro zo goed als gedegradeerd is. De ploeg verliet het veld onder een striemend fluitconcert van de teleurgestelde fans. Het plezier was dit seizoen dan ook ver te zoeken in Vercelli. Romairone gaf dat ook grif toe: "De Serie B heeft ons niet veel bevrediging geschonken. We hebben echter ook buitengewone dingen gedaan zoals met de jeugd, het stadion en de organisatie. We verliezen op het veld, maar de balans is positief. We zetten met opgeheven hoofd een stapje terug."